Koninklijk Technisch Atheneum Brugge

Het KTA Brugge is dé school voor Engineering, Sports, Art & Design, People en Business. Waardoor ben jij gebeten? 

Binnen deze 5 pijlers biedt het KTA nagenoeg het volledige gamma aan, gaande van ASO tot (D)BSO. De school bestaat dan ook uit een voltijds secundair onderwijs alsook uit een Centrum Leren en Werken en een internaat.

KTA Brugge focust op STEM: Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics vormen een rode draad door tal van onze opleidingen. Van actuele problemen naar hedendaagse oplossingen werken is ons motto. Projectmatig en vakoverschrijdend werken is de toekomst. Begeleid zelfstandig leren met de leerkracht als coach brengt onze leerlingen op een hoger niveau.

Binnen onze pijler “Engineering” worden op ASO- TSO- en BSO-niveau allerhande studierichtingen onderwezen door vakkundige en gespecialiseerde leerkrachten. Nauwe samenwerkingsverbanden met de VDAB, het RTC en de bedrijfssectoren stellen ons in staat om het machinepark geregeld te vernieuwen en de hoogtechnologische kennis over te dragen. Ook leren op de werkvloer of ‘duaal leren’ dragen wij hoog in het vaandel. De hoge tewerkstellingscijfers van al onze leerlingen (veelal uit knelpuntopleidingen) bewijzen dat de bedrijfswereld veel vertrouwen heeft in onze school. Een keuze voor onze school is dus een verstandige en juiste keuze.

Het KTA Brugge is dé Sport- en Topsportschool van West-Vlaanderen: Als topsportschool werken we samen met de Koninklijke voetbalbond, de GymFed en de Vlaamse Basketliga. Uiteraard beschikken we over een uitstekende sportinfrastructuur met twee overdekte sporthallen, een spiegelzaal, een overdekt 25-meterbad, een kunststofgrasvoetbalveld, een klimmuur en een groene omgeving. Daarmee bezit onze school de beste sportinfrastructuur van West-Vlaanderen. Ook trainen we op de terreinen naast het Jan Breydelstadion en gebruiken we de sportcentra Julien Saelens en De Valkaart. Naast sport algemeen bieden wij ook de sportspecialisaties voetbal, gymnastiek, basketbal, dans, atletiek, zwemmen, tennis, wielrennen en paardrijden aan.

Onze derde pijler “People” richt zich op de mens (lichaam & geest): Op TSO-niveau kiezen heel wat leerlingen voor de studierichting Bio-esthetiek. Bovendien kunnen ze in het BSO de keuze maken voor Haarzorg of Verzorging-Voeding.

KTA Brugge richt zich ook op Kunst: Wie artistiek bloed in de aderen heeft stromen, kan zich uitleven binnen onze pijler “Art & Design”. Binnen deze “digitale pijler” kan je op KSO-, TSO- en BSO-niveau werken met moderne computertechnieken. Op elk studieniveau krijgt je gevoel voor design een creatieve impuls. Leren smaken en leren smaak ontwikkelen, dat is wat deze creatieve pijler ten volle stimuleert.

Tenslotte stellen we met trots onze “Business Academy” aan u voor: Binnen onze vijfde pijler kunt u kiezen voor Business Economics, Business IT, Business Support of Business Sales. Een degelijke financiële kennis is een must in onze samenleving en biedt een duidelijk antwoord op hedendaagse uitdagingen. Het analyseren van actuele economische situaties op een creatieve manier is binnen de KTA Business Academy dan ook dagelijkse kost.

 

Tot binnenkort?!

 

 

 

Directeur: Mevr. Lien Hautekeete

Tel. 050 38 82 88
E-mail: info@ktabrugge.be

       

Andere vestigingsplaatsen (DBSO):

Fonteinstraat 30

8020 Oostkamp
Tel. 050 82 28 51

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief Facebook YouTube

 

scholenzoeker